Een koor van studenten

Het Leuvens Universitair Koor (LUK) is het studentenkoor van de KU Leuven. Het koor brengt meer dan tachtig studenten samen om te zingen.

Het jaar van het koor

Elk semester bereidt het LUK een concert voor. Daarnaast is het koor geregeld te horen tijdens gelegenheden van de universiteit, zoals de feestelijke opening van het academiejaar.

Het LUK is niet alleen een koor, maar ook een studentenvereniging. Naast repetities staan er dus ook tal van andere activiteiten op het programma, zoals een ontmoetingsavond voor nieuwe leden, een cantus, repetitieweekends, een reis in de zomervakantie, activiteiten met onze bevriende ensembles of een vrij podium.

Onze dirigent

Het LUK staat onder leiding van Kevin Hendrickx.

Kevin is orkest- en koordirigent én doctor in de wetenschappen. Onze collega’s van het Arenbergorkest kennen hem als gastdirigent en ook in andere studentensteden is hij thuis. In Antwerpen doceert hij scheikunde en in Gent richtte hij Continuo op, het alumni- en personeelsorkest.

Kevin houdt niet alleen van romantische koorwerken, maar ook van hedendaags experiment. Dat moet wel, want hij studeert compositie aan het conservatorium van Gent.

Vijftig jaar geschiedenis

Het koor werd opgericht door twee studenten, intussen meer dan vijftig jaar geleden. Sindsdien zongen meer dan duizend studenten in het LUK en stonden twintig dirigenten voor het koor, eerst studenten, later professionals. Niet voor niets wordt het LUK het eeuwig jonge koor genoemd.

Het LUK houdt oud-leden op de hoogte met een nieuwsbrief. Ben je oud-lid en ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Stuur dan een mailtje naar pr@leuvensuniversitairkoor.be.

Bestuur

Elk jaar verkiest het koor een nieuw bestuur. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester, een reisleider en een animatieverantwoordelijke.

Zij wonen samen in het koorkot op het Groot Begijnhof.

Elfie Van Rensbergen leidt de werking van het koor in goede banen.

Secretaris
Caroline Vanhoof zorgt voor partituren, een repetitieruimte en een volledig uitgeruste concertlocatie.

Matthias Cruypelinck beheert de centjes van het koor.

Reisleider
Karel Aerts bereidt nu al een zomerse koorreis voor.

Animatie
Hanne Van Winckel staat bij koorleden bekend voor haar fantastische activiteiten en eeuwige enthousiasme.

Het bestuur wordt bijgestaan door zes coördinatoren:

Lucas Verleyen (merchandising)
Lidwin Dejans (LUKraak)
Sofie De Backer (publiciteit)
Liselotte Peeters (sociale media)
Lode Rosseel (website)
Hannes Verdonck (techniek)