Kevin Hendrickx studeerde in 2008 af voor piano aan de muziekacademie van Lier als leerling van Christine Baeten. Hij volgde aan dezelfde academie ook koordirectie (Geert Hendrix, Marleen De Boo), muziektheorie (Christiaan Van Looy) en cello (Hilde Vertommen). Na zijn opleiding koordirectie volgde Kevin orkestdirectie bij Bart Piqueur. Momenteel volgt hij zanglessen bij Anna Pardon en studeert hij compositie aan het conservatorium van Gent bij onder anderen Daan Janssens, Filip Rathé en Johan Duijck.

Naast zijn studies volgde Kevin verschillende masterclasses en werkte zo samen met onder andere het Budapest Symphony Orchestra MAV, de London Classical Soloists, Youth Orchestra Sint-Petersburg en het Moravisch Filharmonisch Orkest. In 2017 werd hij laureaat van de Beethovencompetitie in Londen. In 2018 maakte hij zijn operadebuut in Sint-Petersburg. Als koordirigent volgde hij Bart Naessens op bij het Roeselaars kamerkoor en is hij sinds 2019 verbonden aan het Leuvens Universitair Koor.

In 2015 richtte Kevin Continuo op, het Gents Universitair Alumni- en Personeelsorkest, waarvan hij sinds het begin de artistieke leiding op zich neemt. Als gastdirigent en repetitor werkt hij voor verschillende andere ensembles, orkesten en koren in binnen- en buitenland, zoals het Arenbergorkest, Artis Dulcedo Brugs symfonisch orkest, Gents Universitair Symfonisch Orkest, Sunshine Philharmonic Wuhan, Choeur Universitaire de Liège, Helicon kamerkoor, Gents Universitair Koor, Helicante, Chorale de la CIUP en Cum Splendore.

Kevin heeft een voorliefde voor hedendaagse klassieke muziek. Als dirigent neemt hij geregeld creaties voor zijn rekening, bijvoorbeeld bij het Nemø-ensemble of aan het conservatorium van Gent. Muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw krijgt in zijn programma’s een centrale rol.

In 2018 behaalde Kevin een doctoraat in de wetenschappen. Hij doceert fysische chemie aan AP Hogeschool in Antwerpen.