Ontmoetingen op het internet

Schlageren via Skype. We hebben het tijdens de vorige lockdown één keer geprobeerd. Helaas werd al snel duidelijk dat zelfs een geoefende koorzangers niet opgewassen zijn tegen de onvoorspelbare en hardnekkige vertragingen op de internetkabels. Gelukkig zijn er ook andere manieren om het (online) gezellig te maken. Een overzicht.

Open koorkot

Het koorkot, nog altijd Groot Begijnhof 31, is ook in deze vreemde tijden het kloppend hart van het koor. Tijdens een virtuele editie van Open koorkot konden konden de koorleden aankloppen bij de online kamer van hun favoriete bestuurslid en op afstand met elkaar een theetje drinken. Even gezellig als andere jaren, al konden leden dit jaar niet de immer opgeruimde gang van huisje 31 bewonderen.

Speeddate

Ook dit bestuur denkt aan zijn punten. Maar omdat een spontaan gesprek in The Irish Pub er voorlopig niet in zit, bouwde onze webmaster een virtuele speeddateomgeving. Daarin werd iedereen – volledig willekeurig, verzekerde onze webmaster – elke vijf minuten aan een ander koorlid gekoppeld. Vijf minuten bleken telkens weer kort, dus misschien volgen er binnenkort nog echte dates?

Yogasessie

Alle matjes en handdoeken lagen klaar voor een inspirerende yogasessie. Vier yogi van dienst leerden ons in hond of kaars te staan en confronteerden ons ondertussen met een schrijnend gebrek aan spieren en lenigheid.

Quiz

Wie zijn de beste quizzers van het koor? Die vraag hield ons afgelopen donderdag bezig. Tijdens een online quiz met meer dan tachtig vragen dwongen De Badtweetjes de andere teams op hun knieën, zelfs Wewin=gncorona en Dé BadDrietjes, die hen de hele avond op de hielen zaten.