Het artistieke team

Over een maand is het zover, dan staat onze operavoorstelling van Dido & Aeneas gepland. De komende weken nemen we jullie mee achter de schermen van onze productie. Deze week stellen we graag onze regisseur, dirigent en dramaturg voor (v.l.n.r. op de foto).

Laten we beginnen bij Bas. Hij is afkomstig van Diksmuide en behaalde een master in de wiskunde in Gent. Daarna volgde hij een theateropleiding in Brussel en hij geeft nu les in het deeltijds kunstonderwijs. In onze opera neemt Bas de rol van regisseur op zich. Hij stuurt de acteurs aan en is de eindverantwoordelijke wat betreft kostuums en decor. Bas is enorm gefascineerd door wat het menselijk lichaam op een podium kan bereiken. Daar laat hij het koor mee experimenteren om de enscenering als een totaalplaatje te laten kloppen.

Wie al wat vertrouwd is met het LUK, kent Kevin reeds. Al vier jaar is hij onze dirigent. In dit project neemt hij de muzikale leiding voor zich. Daarnaast zorgde hij ook voor een topteam achter de schermen: Bas en Maarten, die we met trots onze regisseur en dramaturg mogen noemen. Ze speelden jaren geleden samen in het Gents Universitair Symfonisch Orkest en hun band is duidelijk nog niet verwaterd.

Tot slot stellen we nog graag onze dramaturg, Maarten, aan jullie voor. Hij is afkomstig uit Gent, waar hij ook zijn master taal- en letterkunde behaalde. In zijn tweede master liep hij stage bij Opera Ballet Vlaanderen. Daar werkt hij nu deeltijds als dramaturg. Daarnaast werkt hij sinds dit jaar ook freelance als dramaturg. Die rol vertolkt hij ook in onze versie van Dido & Aeneas. Hij waakt tijdens de repetities over de artistieke keuzes van het regieconcept. Richting de eindfase van onze opera zorgt Maarten voor de omkadering. Momenteel is hij bezig met het schrijven van het programmaboek en zal op de dag van de voorstelling eveneens instaan voor de inleiding – waar het publiek op voorhand naar kan komen luisteren – waarin de opera zo goed mogelijk wordt gekaderd.

Wat ter afsluiting zeker niet mag ontbreken, is dat zowel Kevin als Bas en Maarten grote wijnliefhebbers zijn. Ze kijken er alle drie alvast enorm naar uit om ieder van jullie op de receptie te leren kennen!