De solisten

Over twee weken is het zo ver, onze opvoering van de opera Dido & Aeneas! Maar wie speelt Dido en Aeneas? We stellen je graag voor aan de vier grote solo’s uit de opera!

Belinda, de zus van Dido, wordt gespeeld door Sarah De Meester. Sarah zingt al van haar zes jaar, speelt piano en cello. Ze studeert klassieke zang aan het Lemmensinstituut en heeft van haar hobby haar studie gemaakt! Ze heeft al podiumervaring opgedaan in een bewerking van de opera La Clemenza di Tito en een aantal andere werken. Het leukste aan haar rol vindt ze de veelzijdigheid van Belinda, ze komt met verschillende personages in contact en dat brengt verschillende kanten van haar naar boven!

De Heks, die zo goed als alle touwtjes in handen heeft, wordt gespeeld door Esther Fischer-Barnicol. Ze heeft al een master diploma in Viool en zit in haar eerste master Zang aan het Lemmensinstituut. Esther is Frans- en Duitstalig opgegroeid in Rixensart, maar woont zelf nu in Kessel-Lo. Ze houdt van zang te bestuderen, nieuwe muziekstijlen te ontdekken en podcasts te luisteren. Door de COVID-pandemie heeft ze nog niet veel opera’s uitgevoerd, maar dit jaar was ze voor de eerste keer solist in een Duits Operette-project aan het Lemmensinstituut. Esther kijkt er naar uit om haar boze karakter op scène te zetten!

Aeneas wordt vertolkt door onze eigen Emmanuel Van der Beeck. Voor zij die de afgelopen zeven jaren naar onze concerten zijn gekomen, hebben Emmanuel al ongetwijfeld zien staan op ons podium! Hij heeft een masterdiploma Nederlandse en Franse literatuur en studeert nu voor de master van ingenieur-architect. Of Emmanuel al stress heeft? Toch wel, want zo alleen op een podium voor een volle zaal zingen én acteren brengt altijd wat stress met zich mee.

Dido wordt gespeeld door Louise Guenter. In 2017 haalde ze haar master in Klassieke Talen (Latijn en Grieks) en in datzelfde jaar begon ze haar studie aan het Conservatorium in Gent die ze nu verderzet aan de HfM Hanns Eisler te Berlijn in de masteropleiding met optie opera. Ze heeft al een aantal mooie rollen op scène mogen zetten en heeft dus wel wat opera-ervaring. Wat ze het leukst vindt aan Dido is de noblesse en kracht die ze uitstraalt!