1 september 2020, 11:56 (laatste wijziging: 1 september 2020, 14:59)

 

Het Leuvens Universitair Koor (LUK) werd in 1969 opgericht door enkele studenten van de KU Leuven. Met een 80-tal zangers, stuk voor stuk enthousiaste en muzikale studenten aan de Associatie KU Leuven, repeteren we elke donderdagavond.

Sprankelend enthousiast studentenkoor, zo omschrijven wij onszelf graag. Het LUK is namelijk niet alleen een koor, maar ook een studentenvereniging en vriendengroep. Elk jaar organiseren wij een ontmoetingsavond voor nieuwe leden, een cantus, twee repetitieweekends, een fantastische reis in de zomervakantie, interensembleactiviteiten (met het Universitair Symfonisch Orkest, het Universitair Harmonisch Orkest en het Arenbergorkest), een free podium en nog veel meer. Naast onze twee semesterconcerten verzorgen wij verschillende opluisteringen voor ondermeer de KU Leuven doorheen het jaar.

Het koor slaagt erin het streven naar steeds hogere kwaliteit te combineren met een groot enthousiasme, waardoor het als immer jong koor jaar na jaar een bijzondere aantrekkingskracht blijft uitoefenen. Sinds september 2019 staat het koor onder leiding van dirigent Kevin Hendrickx.

 

(Foto van Jan Rosseel)