1 september 2020, 12:23 (laatste wijziging: 1 september 2020, 14:02)

Kevin Hendrickx studeerde in 2008 af voor piano aan de muziekacademie van Lier als leerling van Christine Baeten. Hij volgde aan dezelfde academie ook koordirectie, muziektheorie en cello. Momenteel studeert hij compositie bij Daan Janssens aan het conservatorium van Gent. 

Na zijn opleiding koordirectie, studeerde Kevin ook orkestdirectie. Daarnaast volgde hij verschillende masterclasses en werkte zo samen met onder andere het Budapest Symphony Orchestra MAV, de London Classical Soloists, Youth Orchestra Sint-Petersburg en het Moravisch Filharmonisch Orkest. In 2017 werd hij laureaat van de Beethovencompetitie in Londen en begin 2018 maakte hij zijn operadebuut in Sint-Petersburg. Als koordirigent is Kevin sinds dit academiejaar verbonden aan het Leuvens Universitair Koor. 

In 2015 richtte hij Continuo op, het Gents Universitair Alumni- en Personeelsorkest, waarvan hij sinds het begin de artistieke leiding op zich neemt. Als gastdirigent en repetitor werkt hij voor verschillende andere ensembles, orkesten en koren in binnen- en buitenland. 

In 2018 behaalde Kevin een doctoraat in de wetenschappen.