Leuvens Universitair Koor

Het Leuvens Universitair Koor (L.U.K.) werd in 1969 opgericht door enkele studenten van de Katholieke Universiteit Leuven. Het is als gemengd concertkoor en dynamische studentenvereniging, bestaande uit een 70-tal studenten, een vaste waarde geworden in het Leuvense universiteitsleven. Het koor slaagt erin het streven naar steeds hogere kwaliteit te combineren met een groot enthousiasme, waardoor het als immer jong koor jaar na jaar een bijzondere aantrekkingskracht blijft uitoefenen. Sinds september 2014 staat het koor onder leiding van dirigent Koen Vits.

Aankondigingen

Kerstconcert - Make we joy

Gepost op 19 november 2018, 10:06

In de verte horen we de kerkklokken al luiden, terwijl we ons door de vrieskou naar de warme huiskamer haasten. Maar voor we écht in kerstsfeer kunnen komen ontbreekt er nog één ding: het kerstconcert van het L.U.K.

Het Leuvens Universitair Koor nodigt u graag uit op haar jaarlijkse kerstconcert op 11 december om 20u30 in de Groot-Begijnhof Kerk, Leuven. Met ‘Make we joy’ luiden we zingend de kerstperiode in. Onder deskundige leiding van Koen Vits brengen we een collectie kerstliederen van o.a. Francis Poulenc, William Walton, Heinz Werner Zimmerman, Raymond Schroyens en anderen. Rode draad doorheen het concert zijn de kerstsuites, waarin de componist meerdere kerstliederen samenbundelde. Deze worden dan weer afgewisseld door wat lichtere, alleenstaande werken. Voor ieder wat wils dus!

Na het concert bent u van harte welkom voor een drankje en een babbel op onze receptie.

Tickets kan u reserveren via mail op info@leuvensuniversitairkoor.be, of via een van onze leden.

Tickets (VVK/ADK)
Studenten met cultuurkaart: €4 / €5
Studenten zonder cultuurkaart: €5 / €6
Niet-studenten: €10 / €11

LUK zoekt nieuwe dirigent

Gepost op 30 oktober 2018, 14:41

Het Leuvens Universitair Koor is op zoek naar een nieuwe dirigent vanaf het academiejaar 2019-2020.

Indien je geïnteresseerd bent, zouden we je willen vragen de volgende documenten door te sturen naar het e-mail adres: info@leuvensuniversitairkoor.be

- Je CV
- Een motivatiebrief
- 2 voorstellen van mogelijke concertprogramma's

AANGEPASTE Deadline: 1 januari 2019

CONTACTPERSOON
Hannah Reynaert
0488 46 30 31
info@leuvensuniversitairkoor.be