Leuvens Universitair Koor

Het Leuvens Universitair Koor (L.U.K.) werd in 1969 opgericht door enkele studenten van de Katholieke Universiteit Leuven. Het is als gemengd concertkoor en dynamische studentenvereniging, bestaande uit een 70-tal studenten, een vaste waarde geworden in het Leuvense universiteitsleven. Het koor slaagt erin het streven naar steeds hogere kwaliteit te combineren met een groot enthousiasme, waardoor het als immer jong koor jaar na jaar een bijzondere aantrekkingskracht blijft uitoefenen. Sinds september 2014 staat het koor onder leiding van dirigent Koen Vits.

Aankomende evenementen

16 mei 2019, 20:30, Sint-Jan-De-Doperkerk, Groot Begijnhof, Leuven

Stemmen opwarmen, blauwe hemden gladstrijken en toch gauw nog eens kijken of de partituren wel écht op juiste volgorde zitten...
Al 50 jaar bestaat het Leuvens Universitair Koor en al even lang brengen we elke kerst- en lenteperiode opnieuw een concert waar met veel zorg en enthousiasme naartoe gewerkt wordt. Dat is ook deze keer zo. Het LUK nodigt u met veel trots en genoegen uit op haar Jubileumconcerten:

- op maandag 13 mei om 20u in de Sint-Maartenskerk te Kortrijk
- op dinsdag 14 mei om 20u15 in de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen
- op donderdag 16 mei om 20u30 in de Sint-Jan-de-Doperkerk te Leuven

Vier met ons mee en laat je meevoeren tot passionele hoogten bij enkele psalmen van Jules Van Nuffel, waaronder ‘Super flumina Babylonis’, of mijmer weg bij het a capella ‘Bring us, O Lord God’ van William Harris.

Enkele oud-leden versterken de huidige bezetting en een symfonisch orkest - speciaal voor de gelegenheid samengesteld - zal het koor begeleiden, dit alles onder deskundige leiding van Koen Vits.


Na het concert nodigen wij u van harte uit voor een drankje en een babbel op onze receptie.


Tickets (VVK/ADD) - prijzen geldig in Leuven
Studenten met cultuurkaart: €9 / €10
Studenten zonder cultuurkaart: €10 / €11
Niet-studenten: €20 / €21

 

Tickets voor het concert in Kortrijk vindt u hier https://apps.ticketmatic.com/widgets/uik/addtickets?event=938053444750

 

Tickets voor het concert in Mechelen vindt u hier https://www.kathedraalmechelen.be/beleving/kathedraalconcerten/luk


Tickets voor het concert op 16 mei in Leuven kunt u vanaf 2 april bestellen via de website: leuvensuniversitairkoor.be, of bij onze leden.

Tickets

Aankondigingen

Kevin Hendrickx verkozen als toekomstig dirigent van het LUK

Gepost op 28 maart 2019, 14:24

Vanaf volgend academiejaar zal Kevin Hendrickx aan de slag gaan als nieuwe dirigent van het LUK. Hij behaalde in 2013 zijn diploma koordirectie, gevolgd door een diploma orkestdirectie in 2017. Na zijn studies richtte hij zich vooral op orkestdirectie en richtte hij Continuo op, het Gents Universitair Alumni- en Personeelsorkest. Ondertussen dirigeerde hij nog verschillende koren en orkesten als gastdirigent en repetitor. Na een aantal jaar is hij er nu klaar voor om zich opnieuw volop in de koorwereld te storten, en we kijken samen uit naar een fijne samenwerking en het volgende hoofdstuk voor het LUK!

Gouden Jubileum LUK

Gepost op 9 maart 2019, 17:36

'1969. Op een avond, ergens in een kot in Leuven, zit een handvol studenten rond een keukentafel. Zij zitten gebogen over een partituur. Iemand geeft de toon op. Er wordt gezongen...’

Zo begint, volgens de overlevering, de geschiedenis van het LUK. Op koorkot is dit tafereel, vijftig jaar later, op sommige dagen nog steeds te aanschouwen, zij het aan een andere keukentafel en met een andere handvol studenten. Het LUK staat ondertussen al een halve eeuw voor prachtige muziek, een open sfeer en vriendschappen voor het leven. Om dit vijftigste jubileum te vieren, ontmoeten leden en oud-leden elkaar om de banden nog eens aan te halen, herinneringen uit te wisselen en samen een muzikaal feest te vieren. Dit zal doorgaan op 6 april in Leuven. Het feest begint een mis, gevolgd door een receptie en een zangstonde waarop alle generaties nog eens kunnen ervaren hoe heerlijk het is om samen muziek te maken. De dag wordt afgesloten met een avondfeest waarop iedereen kan nagenieten van een prachtige dag.

Op deze jubileumdag zal ook een boekje te koop zijn waarin vijftig mensen die elk op hun manier het koor gemaakt hebben tot wat het nu is, aan het woord komen. Deze verhalen zijn slechts een greep uit het grote geheel, het verhaal van het LUK, dat nog steeds verder geschreven wordt door een groep studenten die elkaar ontmoeten in hun liefde voor het zingen.