Leuvens Universitair Koor

Het Leuvens Universitair Koor (L.U.K.) werd in 1969 opgericht door enkele studenten van de Katholieke Universiteit Leuven. Het is als gemengd concertkoor en dynamische studentenvereniging, bestaande uit een 70-tal studenten, een vaste waarde geworden in het Leuvense universiteitsleven. Het koor slaagt erin het streven naar steeds hogere kwaliteit te combineren met een groot enthousiasme, waardoor het als immer jong koor jaar na jaar een bijzondere aantrekkingskracht blijft uitoefenen. Sinds september 2014 staat het koor onder leiding van dirigent Koen Vits.

Aankondigingen

Gouden Jubileum LUK

Gepost op 9 maart 2019, 17:36

'1969. Op een avond, ergens in een kot in Leuven, zit een handvol studenten rond een keukentafel. Zij zitten gebogen over een partituur. Iemand geeft de toon op. Er wordt gezongen...’

Zo begint, volgens de overlevering, de geschiedenis van het LUK. Op koorkot is dit tafereel, vijftig jaar later, op sommige dagen nog steeds te aanschouwen, zij het aan een andere keukentafel en met een andere handvol studenten. Het LUK staat ondertussen al een halve eeuw voor prachtige muziek, een open sfeer en vriendschappen voor het leven. Om dit vijftigste jubileum te vieren, ontmoeten leden en oud-leden elkaar om de banden nog eens aan te halen, herinneringen uit te wisselen en samen een muzikaal feest te vieren. Dit zal doorgaan op 6 april in Leuven. Het feest begint een mis, gevolgd door een receptie en een zangstonde waarop alle generaties nog eens kunnen ervaren hoe heerlijk het is om samen muziek te maken. De dag wordt afgesloten met een avondfeest waarop iedereen kan nagenieten van een prachtige dag.

Op deze jubileumdag zal ook een boekje te koop zijn waarin vijftig mensen die elk op hun manier het koor gemaakt hebben tot wat het nu is, aan het woord komen. Deze verhalen zijn slechts een greep uit het grote geheel, het verhaal van het LUK, dat nog steeds verder geschreven wordt door een groep studenten die elkaar ontmoeten in hun liefde voor het zingen.

Kerstconcert - Make we joy

Gepost op 19 november 2018, 10:06

In de verte horen we de kerkklokken al luiden, terwijl we ons door de vrieskou naar de warme huiskamer haasten. Maar voor we écht in kerstsfeer kunnen komen ontbreekt er nog één ding: het kerstconcert van het L.U.K.

Het Leuvens Universitair Koor nodigt u graag uit op haar jaarlijkse kerstconcert op 11 december om 20u30 in de Groot-Begijnhof Kerk, Leuven. Met ‘Make we joy’ luiden we zingend de kerstperiode in. Onder deskundige leiding van Koen Vits brengen we een collectie kerstliederen van o.a. Francis Poulenc, William Walton, Heinz Werner Zimmerman, Raymond Schroyens en anderen. Rode draad doorheen het concert zijn de kerstsuites, waarin de componist meerdere kerstliederen samenbundelde. Deze worden dan weer afgewisseld door wat lichtere, alleenstaande werken. Voor ieder wat wils dus!

Na het concert bent u van harte welkom voor een drankje en een babbel op onze receptie.

Tickets kan u reserveren via mail op info@leuvensuniversitairkoor.be, of via een van onze leden.

Tickets (VVK/ADK)
Studenten met cultuurkaart: €4 / €5
Studenten zonder cultuurkaart: €5 / €6
Niet-studenten: €10 / €11